dimarts, 27 de febrer del 2024

Com seran les ciutats del futur?

Grises, contaminades i injustes o amables, verdes i sostenibles? És difícil, per no dir gairebé impossible, predir-ho. No obstant, cada vegada més hi ha diferents iniciatives i enfocaments arreu del món pensats per fer de les nostres ciutats llocs més agradables, respectuosos i, sobretot, més humans.


Aquest setmana, al Celobert, us portem un tastet d’aquestes iniciatives. Només cal fullejar les pàgines del llibre d’Anna Miracle, La ciutat del futur, editat en col·laboració entre l’editorial Zahorí Books i l’Ajuntament de Barcelona, i descobrir projectes pioners i innovadors en la lluita contra el canvi climàtic. Juntament amb la Teresa, una nena de Barcelona, viatjareu a diferents ciutats del món per conèixer els projectes que s’hi estan portant a terme: com els horts subterranis de Londres, la ciutat esponja de Shanghai, els corredors verds de Medellín o els purificadors d’aire de Varsòvia, entre d’altres. Tant si ets conscient de la necessitat de cuidar i preservar el nostre planeta, com si no, estic segura que aquestes iniciatives no et deixaran indiferents!

A més a més, la lectura d’aquest llibre també t’ajudarà a reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats per l’Organització de les Nacions Unides el 2015. L’ODS 11, dedicat a les ciutats i comunitats sostenibles, pretén situar les ciutats al centre del desenvolupament sostenible en un món cada vegada més urbanitzat. L’objectiu és que les ciutats siguin llocs inclusius, segurs i sostenibles, capaces de garantir la seguretat i els mínims d’una vida digna per a tota la ciutadania. Amb aquest llibre pots descobrir algunes de les ciutats que acompleixen amb aquests ODS i esbrinar que s’està fent a Barcelona.


Enllaç al catàleg Aladí:

·         La ciutat del futur


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada