dilluns, 28 de febrer del 2022

"Tras las llamas" o el poder de les sectes

 


La novel·la juvenil es troba en un moment esplèndid que ha comportat el ressorgiment de gèneres deixats de banda per les grans editorials com el gènere fantàstic, la ciència-ficció o el terror i per una altra banda, el naixement d’un nou gènere romàntic adreçat a joves i adolescents que s’allunya completament dels tabús que tradicionalment han estat presents a la literatura juvenil. 

Dins d’aquest univers de novel·les que trenquen tòpics i tabús es troba “Tras las llamas” de l’escriptor anglès Will Hill. Inspirada en els successos de Waco (encara que la història no hi té res a veure),  que van tenir lloc al febrer de 1993 quan el govern federal d’Estats Units va intentar fer fora del recinte on vivien  a un grup de persones format per adults, joves i infants que pertanyien a una secta dirigida per un autoproclamat profeta. Després d’hores de setge, els fets van acabar en tragèdia.

 El llibre ens parla de la Moonbeam una noia que viu allunyada de tot i de tothom en una comunitat tancada on es viu i es treballa per acomplir les ordres d’un profeta que assegura parlar en nom de Déu. Dividit en dues parts: un abans on ens submergim en l’univers quotidià del grup i un després, quan la Moonbeam lluita contra allò que li han programat durant anys al culte i el procés de “desintoxicació” amb el psicòleg, el llibre toca de ple temes com la llibertat, l’ús del poder o com ens poden manipular per alienar-nos de la realitat.

El seu autor Will Hill va guanyar diversos premis literaris amb aquesta novel·la.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada