dimarts, 1 de febrer del 2022

La maledicció dels morts de gana de Sam Shepard

 


Potser ens equivoquem però, no estem acostumades a llegir teatre de la mateixa manera que llegim una novel·la. Sense l’embolcall de les descripcions dels paisatges i dels personatges ens pot semblar que les obres de teatre estan despullades, i és així: tan sols  a través dels diàlegs dels personatges els coneixem i arribem al més profund de l’ànima, les seves pors i les seves inseguretats es fan visibles;  no cal res més, no hi ha artificis ni descripcions acurades que embolcallin la història.

D’entre totes les obres que trobareu a la biblioteca n’hem triat justament una de descarnada: La maledicció dels morts de gana de Sam Shepard. Sortit d’un entorn treballador, econòmicament precari i ple de figures tràgiques i desarrelades típiques de la societat nord americana del segle XX, Shepard imprimeix a les seves obres les arrels de les que no renega: granges i bars de mala mort, personatges desarrelats, marginats i decebuts de la vida. L’obra, inspirada en fets biogràfics, exemplifica una lluita: la de l’ésser humà enfrontat a una realitat que no només el condiciona, sinó que l’atrapa i on tota opció de fugida és inútil.

Obres de Sam Shepard a les biblioteques: https://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=sam+shepard&searchscope=171&submit=Cercar

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada