dimarts, 8 de febrer del 2022

L’art és una jungla

 

Estem en un moment de la història on hi ha més artistes que mai. Més encara, és possible que, d’alguna forma, tothom sigui un artista. Les darreres dècades la tecnologia, com no, ha permès a molta gent poder expressar-se artísticament evitant els canals tradicionals. Aquestes vies alternatives ja existien anteriorment (recordem els fanzines o els grafittis) però s’ha de reconèixer que el que ha millorat moltíssim és la capacitat d’exposició de les obres. Els museus i les galeries d’art han deixat lloc a les xarxes socials com Instagram on l’impacte és molt més immediat i, sobretot, més popular.


Però en aquest món amb sobreexplotació d’artistes com pot una persona trobar el seu lloc? Com pot trobar “la seva personalitat artística”? Això és el que intenta explicar la il·lustradora Lisa Congdon en aquest petit llibre, Encuentra tu voz artística, que parteix de la seva pròpia experiència. L’autora es basa especialment en el factor diferencial que pot fer destacar a una persona per sobre d’una altra i en el missatge que l’obra pot transmetre. Tot això sense deixar de banda un element clau: per arribar a l’èxit (o, si més no, al reconeixement) fa falta invertir moltes hores de treball, disciplina i esforç ja que el talent també s’ha de cultivar. 



Tot aquests temes Congdon els planteja d’una forma didàctica i amena a partir de breus apartats i entrevistes que fan d’aquest llibre una experiència interessant i desmitificadora del món de l’art. I ho acompanya, com no, amb els seus propis dibuixos.

 

Enllaç al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada