Una característica bàsica de la indústria del manga japonès (ja sabeu, aquest mitjà que és capaç de movilitzar més de 100000 persones cada any al Manga Barcelona) és la classificació dels seus títols per demografies (segments de la població que comparteixen algun tret en comú: gènere, edat, professió, aficions…). Així que no podem negar que la indústria es basa, fins a un cert punt, en un concepte generacional on cada època té les seves obres de refereǹcia. Però això no vol dir que no ens sorprengui l’aparició d’un autor com Inio Asano que és capaç de publicar mangas que ens expliquen les inquietuds i pors de la joventut japonesa elaborant d’un forma profunda un retrat realment actual d’una societat tan complicada com és la del Japó. Amb els seus guions i un art exquisit eleva a un altre nivell el relat generacional que abans comentàvem.
A més, que un mangaka com Asano triomfi a les nostres prestatgeries també demostra el grau de maduresa al que ha arribat el públic lector de manga al nostre país. Quan autors tan marcadament locals ja arribin de forma habitual, indica que, cada vegada més, hi ha interès per conèixer tot l’espectre de publicacions que ofereix el manga.
Si us voleu apropar a Can Mulà per tastar algunes de les històries d’Asano ho podeu fer en dos reculls d’històries curtes i també en un llibre autobiogràfic, Historia de un mangaka, on ens explica el dia a dia de ser un autor en la sempre exigent indústria japonesa.
Enllaços al catàleg Aladí:
·
El fin del mundo y antes del amanecer
·
Reiraku
·
Diario de un mangaka (novela)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada