dimarts, 9 de novembre del 2021

La biblio és orgullosa i diversa


Si hi ha un espai normalitzador és la biblioteca pública. Fa anys que vam ser dels primers serveis a escriure al carnet de la biblioteca el nom i la perspectiva de gènere que la persona usuària volia i no els que constaven al seu DNI.

Actualment un dels àmbits que més està visibilitzant els diferents col·lectius LGBTIQ és la literatura, i encara més la literatura infantil i la juvenil. Contes sobre la transsexualitat, la perspectiva de gènere o les diferents formes d'estimar ocupen un lloc destacat a les col·leccions de les àrees infantils. Però, és la novel·la juvenil la que ve trepitjant fort i donant veu a unes joves que saben el què volen i no tenen por de mostrar qui són. A la secció de novel·la juvenil del primer pis de la biblio, trobareu un munt de novel·les de temàtica LGTBIQ senyalitzades al llom amb un cor colorejat amb l'arc de Sant Martí per fer-les ben visibles. Perquè tothom ha de saber que #totesfembiblioteca. 

Com a exemple, us fem a mans el llibre "Mi nombre es Nacho Violeta" de Santi Anaya on ens podem submergir en el quotidià i les emocions d'una noia transgènere. Santi Anaya (Barcelona, 1980) és llicenciat en Administració i direcció d'empreses perquè, com diu el seu pare, algun dia haurà de treballar en una feina de debò. Mentre espera aquest dia, mata el temps escrivint llibres i sent guionista del Club Super3, de sèries de dibuixos animats, de sitcoms per a la televisió, de documentals d'autor i de qualsevol cosa que requereixi un guió.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada