dimarts, 29 de juny del 2021

Quan la música ho és tot

Hem tret de la prestatgeria un llibre que d'entrada us pot semblar avorrit però, si l'agafeu us contagiareu de la passió per la música dels seus protagonistes. I qui són? Doncs, ni més ni menys que el director d'orquestra Seiji Ozawa i l'escriptor Haruki Murakami. 

El llibre ens fa testimonis de les converses sobre música que Murakami va tenir amb Ozawa sobre sobre música clàssica: comenten les obres de músics com Beethoven o Mahler, evoquen l'art de directors com Leonard Berstein o Herbert von Karajan. A través de la clàssica arriben al Jazz, a l'Òpera, partitures, bandes sonores, instruments... En resum, ens porten a l'essència de la creació artística.

Seiji Ozawa és pianista i un dels grans directors d'orquestra contemporanis conegut per la seva minuciositat. . La seva carrera es va veure aturada per la malaltia d'Alzheimer.

Haruki Murakami és un del escriptors de l'anomenada literatura posmoderna. Influenciat per la cultura i sobretot la música occidental, als seus llibres trobem l'alienació i la solitud com a eixos centrals. 

Haruki Murakami a les biblioteques:

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=haruki+murakami&searchscope=171&submit=Cercar

Seiji Ozawa a les biblioteques:

http://aladi.diba.cat/search~S171*cat/?searchtype=X&searcharg=seiji+ozawa&searchscope=171&sortdropdown=-&SORT=DZ&extended=0&SUBMIT=Cerca&searchlimits=&searchorigarg=Xseiji+ozawa%26SORT%3DDZ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada