dimarts, 22 de juny del 2021

Va de col·leccions!

És ben segur que tal com passa amb l’”addicció” a les sèries televisives i d’altres continguts de plataformes digitals, també ens passa amb els llibres. I en el cas dels infants, les conegudes sèries o col·leccions acostumen a ser un bon reclam per atrapar-los en la lectura i fidelitzar lectors. I és que s’identifiquen amb els protagonistes i les seves històries, generant curiositat per saber què passarà en el següent volum.

De col·leccions de llibres n’hi ha moltes, des de les més conegudes i prestades per a les franges d’edat de 7 a 10 anys com ara:

-       Tea Stilton,

-       Gerónimo Stilton,

-       Isadora Moon,

-       L’Agus i els monstres,

-       Oriol Pelacanyes,

-       Els Rescatadors màgics,

-       Ada Goth; o

-       Ana Kadabra

 

O per a infants de 10 a 12 anys:

-       Futbolíssims,

-       Diari del Greg,

-       Diari d’una penjada,

-       Tom Gates,

-       Els Forasters del temps,

-       La Diversión de Martina; o

-       Sherlock, Lupin i jo.

 

En aquesta entrada, us volem donar a conèixer d’altres col·leccions, que potser fugen una


mica més de les modes passatgeres. Una de les editorials que treballa i cuida les seves edicions i col·leccions és Blackie Books.

En volem destacar la col·lecció per a primers lectors Gran literatura per a petits lectors, amb grans autors que en formen part: William Steig, Quentin Blake, Arnold Lobel, Tomi Ungerer i James Flora. I una segona sèrie que porta per títol Gos pudent.



D’altra banda, d’entre els còmics, d’on hi ha una gran diversitat de col·leccions per escollir, volem destacar-ne dues: Un Llibre de Narval i Medu, per a públic infantil que s’inicia en el còmic. Compta el primer títol de la sèrie amb el Premi Eisner 2017, de Millor Còmic per Primers lectors.

D’altra banda, per a més de 12 anys recomanem de la mà de l’escriptora Raina Telgemeier, la col·lecció Maeva young, de l’editorial Maeva. El primer títol Sonríe presenta a Raina, una noia que vol ser igual a la resta i a qui li passen diverses situacions que corresponen amb un sentiment: valentia, drama...


 

I finalment, no volem acabar sense oblidar-nos de la novel·la juvenil, on les sagues i trilogies són igualment buscades: des del ja clàssic Harry Potter, Els Jocs de la fam, Cazadores de sombras, Percy Jackson o Memorias de Idhún; passant per Blue Jeans, El Corredor del laberint, Costat fosc, i You d’Estelle Maskame. Per a aquesta franja, destaquem una saga de gènere fantàstic que té èxit entre els lectors: La Reina Roja.  

 


Així que ja sabeu, si us agraden les col·leccions, passeu per l’àrea infantil, que en trobareu un bon grapat per escollir!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada