dimarts, 8 d’octubre del 2024

L'home a qui ja no agradaven els gats

Recordeu la Rebel·lió del animals de George Orwell? Aquell grup d'animals de granja que fan fora als humans per crear un govern propi? Llegint aquesta faula és gairebé impossible no pensar-hi... Està ben clar que us proposem la lectura d'una distòpia. Però, aneu amb compte! Encara que pugui semblar ben divertida si anem treient capes arribarem a sentir un inquietant i ominós neguit... 

El llibre ha estat tot un èxit a França. La seva autora, la francesa Isabelle Aupy,  ens presenta un relat d'aparença senzilla i afable: una illa poblada per gats, que de sobte, desapareixen. Des del continent envien gossos per repoblar l'illa, això sí, caldrà anomenar-los "gats". D'entrada, els residents no semblen gaire d'acord però, atiats pels suposats beneficis de tenir un gos acabaran per acceptar-ho. 

El poder que tenen les paraules al nostre dia a dia és l'epicentre del relat: com els mots consoliden les relacions de poder o com creen "necessitats" dins de la nostra societat de consum: manipulació, confiança, llibertat (o la fragilitat de la llibertat i de les idees) seran conceptes que esdevindran també habitants d'aquesta distòpica illa. Aupy, ens reptarà a prendre una decisió... Quina serà?

Podeu veure la disponibilitat a les biblioteques de la Xarxa de la Diputació de Barcelona clicant AQUÍ. 

I si us hem picat el cuquet amb la Rebel·lió dels animals... Cliqueu AQUÍ



  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada