dilluns, 30 d’octubre del 2023

Agafeu roba d’abric perquè avui viatgem a... l’Antàrtida

En el Celobert d’aquesta setmana et convidem a viatjar, a explorar i a conèixer l’Antàrtida. Un continent tan llunyà com misteriós. Per començar el viatge et proposem que obris les primeres pàgines del llibre Explora l'Antàrtida en 360° escrit per la divulgadora científica Tania Medvededa i il·lustrat per Maria Vyshinskaya, que es va publicar el 2022. Aquest és el primer títol de la col·lecció ‘Refugis climàtics en 360°’ de l’editorial Saurí Books, una col·lecció dedicada a llocs que són veritables refugis de la biodiversitat.


En aquest llibre de format semicircular, desplegables al seu interior i un món d’il·lustracions que ajuden a la comprensió del que estem llegint, trobaràs tots els ingredients per viatjar a aquest racó on s’ubica el Pol Sud. I espera’t perquè no ho faràs sol o sola, acompanyaràs en Tom, un jove i aventurer reporter que tenia un somni des de ben petit... viatjar a l’Antàrtida, aquest immens continent blanc. Amb en Tom descobriràs els secrets i la història d’aquest continent a mesura que entrevista i parla amb científics i exploradors que viuen en les estacions antàrtiques i en els campaments científics. Endinsa’t en aquestes 71 pàgines amb en Tom i esbrina quins van ser els primers exploradors del continent, com s'hi pot arribar, les persones i científics que hi treballen, quines investigacions s’hi duen a terme, quina roba han de vestir, com és la vida en una estació polar (com s’ho deuen fer per menjar pa o tomàquets?), quins mitjans de transport fan servir per desplaçar-se, quins animals hi viuen (a part dels pingüins, és clar) i, sobretot, com n’és d’important per al futur del nostre planeta.  


A més, el llibre forma part del Club del Petit Activista, una iniciativa de Saurí Books que planteja la participació activa dels infants i joves lectores i lectors en la lluita contra la crisi climàtica, fent-los conscients de la necessitat de cuidar i preservar el nostre planeta. Et deixem altres títols del Club del Petit Activista que pots trobar a la sala infantil de Can Mulà: Quan el glaç es fon, SOS monstres de veritat amenacen el planeta, El retorn dels llops.

 

 Enllaç al catàleg Aladí:

·         Explora l'Antàrtida en 360º

 
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada