dimarts, 3 d’octubre del 2023

Un univers microscòpic

 



La famosa pandèmia que es va iniciar l’any 2020 va fer que moltes mirades de la gent es dirigissin cap als virus i altres formes de vida microscòpica. De cop, va semblar que tot un món d’amenaces ens esperava per atacar-nos d’una forma imprevisible i silenciosa. Però el món dels virus i d’altres microorganismes és molt més que una amenaça ja que en podem trobar de diferents tipus, alguns beneficiosos i d’altres no. El que sí que són, és una realitat amb la que hem de conviure perquè forma part essencial del nostre entorn i el coneixement és la millor forma de combatre la por que ens pot haver generat el ditxós coronavirus.


Per aquest motiu en aquesta entrada recuperem dos llibres relacionats amb els microbis. Dos llibres de coneixements infantil que ens explica de forma clara i didàctica que són aquests éssers i quines tipologies existeixen. El primer dels dos és Els microbis i tu de Philip Bunting, una aposta força atractiva visualment que aposta pels dibuixos molt simpàtics per explicar-nos tot allò que hem de saber sobre els microbis ja siguin “bons” o “dolents”.

El segon, per la seva banda, ens ofereix una proposta molt diferent. Més enllà de les dades científiques que podem trobar en el llibre anterior, Cuentos de microbios del premi Nobel Arthur Kornberg, ens proposa aprendre sobre microbis a través de la poesia. Un recull de contes en forma de poema que serveix per aprendre d’una forma innovadora i lírica. És un llibre curiós que potser no serà per a tothom però que té un punt entranyable i que considerem interessant de reivindicar. 


Enllaços al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada