dijous, 1 de juny del 2023

L'humor, l'humor



L’humor no està passant pel seu millor moment. La malentesa correcció política està provocant que un gènere com aquest que basa part de la seva qüestionar i riure’s de nosaltres mateixos a tots els nivells (personal, polític o religiós, per exemple) sigui atacat per alguns sectors de la societat que intenten fer callar qualsevol veu contrària. Ja sabem que els “ofesos” són legió però encara queden alguns reductes de resistència que fan de l’humor la seva arma per aportar una mica d’alegria i d’autocrítica a les nostres vides.

Un d’aquests mitjans és el diari digital El Mundo Today. Nascut l’any 2009 en la millor tradició de la premsa espanyola satírica que representa El Jueves o en el seu moment capçaleres com El papus o La codorniz, és una publicació que ha sabut donar-se a conèixer gràcies a l’ús de les xarxes socials i milers de persones segueixen i comparteixen els seus “articles” cada dia. La seva popularitat és tant gran i la seva narrativa tant hàbil que més d’un mitjà “seriós” ha confós les seves paròdies amb reportatges reals. Aquestes píndoles a les xarxes s’acompanyen amb la pàgina web del diari que admet subscriptors per recolzar la publicació.

Però les seves millors històries mereixien una publicació més sòlida i així va aparèixer a les llibreries el llibre Mejor no bromear con esto. Un volum que recull les exclusives més polèmiques de El Mundo Today que, no podia ser d’una altra forma, també són les més divertides. A les seves pàgines podem trobar seccions dedicades als temes més candents com la monarquia, la corrupció, els esports o la mateixa Catalunya. Amb aquesta oferta ja podem dir, això sí, que  les persones que tinguin tendència a ofendre’s millor que no s’apropin a aquest llibre! Els altres el podeu trobar al fons de la Biblioteca Can Mulà - Jordi Solé Tura. 


Enllaç al catàleg Aladí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada