dilluns, 19 de juny del 2023

Quina mania!

Acabat d’arribar a la biblioteca us presentem el llibre “Atlas de las fobias y la manías”, no us deixarà indiferent fer-hi un cop d’ull ja que ni ens imaginem les inquietants pors y manies que es poden tenir i en la mesura que por afectar a les persones que les pateixen.

Mania

S’anomena mania a l’afecció desordenada i abassegadora per alguna cosa (Font: Enciclopèdia catalana), trobem exemples ben curiosos coma ara beatlemania (passió pels Beatles), demonomania (creença que el dimoni t’ha posseït), silogomania (acumulació obsessiva d’objectes) o tulipomania (furor al segle XVII dels holandesos per els tulipans). De manies tots en tenim, però potser no tan concretes.

Fòbia

Aversió apassionada, angoixosa i obsessiva, generalment de caràcter patològic, a persones, objectes, situacions o actes. (Font: Enciclopèdia catalana). Quan parlem de fòbies potser ja es un terme una mica més delicat i que pot portar més problemes a la vida diària. Es poden agrupar en diversos tipus, alguns exemples, fòbies a animals (aracnofòbia, por ales aranyes o airulofòbia, por als gats), textures (pteronofòbia, por a les plomes o dorafòbia, por a les pells), a tocar segons quines coses, pors a l’aïllament com ara claustrofòbia o hipnofòbia (por a quedar-se dormit)


https://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=i&searcharg=9788419172914&searchscope=171&submit=Cercar

Altres llibres que tenim a la Xarxa:

El Mètode per viure sense por : com han superat milers de persones l'ansietat, el TOC, 

la hipocondria i qualsevol por irracional / Rafael Santandreu 

https://aladi.diba.cat/search~S171*cat?/dF{u00F2}bies/dfobies/1%2C50%2C50%2CB/frameset&FF=dfobies&2%2C2%2C/indexsort=r

Hola, miedos : rompe tu zona de confort y conviértete en tu mejor versión / Michelle Poler

https://aladi.diba.cat/search~S171*cat?/dF{u00F2}bies/dfobies/1%2C50%2C50%2CB/frameset&FF=dfobies&3%2C3%2C/indexsort=r


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada