dilluns, 6 de setembre del 2021

Els bibliotecaris dominen el món!

Qualsevol persona aficionada a la literatura fantàstica reconeixerà Brandon Sanderson com un dels grans noms de les darreres dècades. La seva carrera va començar d’una forma impactant amb el volum únic Elantris. Una història que va deixar molt bones sensacions i que l’autor va confirmar amb la publicació de la primera trilogia de Nacidos de la bruma (tots aquests llibres, per cert, els podeu trobar a la col·lecció de la Biblioteca Can Mulà). A partir d’aquí Sanderson no ha deixat d’escriure fantasia i ciència-ficció amb un volum de producció tan elevat que pot fer difícil estar al dia de tot el que publica. Entre tota aquest treball avui volem destacar la seva aproximació a la literatura infantil (perquè també en té per a “young adults”) amb la saga d’Alcatraz contra los bibliotecarios malvados

En aquesta divertida col·lecció adreçada als joves lectors d’entre 9 i 11 anys ens trobem a un noi orfe, l’Alcatraz, que un dia rep una bossa de sorra provinent dels seus pares desapareguts. Ràpidament, però, els bibliotecaris malvats li robaran la bossa encetant una sèrie d’esdeveniments que portaran al noi a lluitar contra aquesta misteriosa organització que domina el món des de les ombres. 

Ep! Tampoc us volem enganyar: tots els llibres de Brandon Sanderson són recomanables perquè aporten imaginació i una narrativa fluida i de qualitat però aquest cop no podíem deixar passar l’oportunitat de destacar un llibre on els bibliotecaris són els dolents. Per què, qui no vol representar aquest paper algun cop encara que sigui per recordar la infància?   

Enllaços al catàleg Aladí:

·         Alcatraz contra los bibliotecarios malvados: http://aladi.diba.cat/record=b1834793~S171*cat

·         Elantris: http://aladi.diba.cat/record=b1643922~S171*cat

·         El imperio final (Nacidos de la bruma ; 1): http://aladi.diba.cat/record=b1843674~S171*cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada