dimarts, 20 de juliol del 2021

Una peli inoblidable per l’estiu!

 


Avui us volem recomanar una pel·lícula mítica que va marcar una generació: Los Goonies (o en anglès The Goonies, com la que tenim a l’Àrea infantil de la Biblioteca).

Una d’aquelles pel·lícules d’aventures i amistat que transcorren durant l’estiu, i que recomanem per veure en família o amb amics.

I és que el seu director és Richard Donner, recentment traspassat. Basada en una història d’un altre gran director nord-americà, Steven Spielberg; i el guió escrit per Chris Columbus, a qui tots recordem per un altre clàssic dels 90, Solo en casa, i més recentment les primeres entregues de la saga Harry Potter.

The Goonies es va estrenar l’any 1985, la mateixa dècada d’altres pel·lícules tan estimades com Regreso al futuro, E.T., o Indiana Jones. La banda sonora també s’ha de destacar.

L’argument és el següent: set amics, que viuen en un poble de la costa, troben a la golfa de casa de dos dels germans del grup un mapa d’un tresor del pirata “Willy, el tuerto”. A partir d’aleshores comença una divertida aventura rere el tresor, que els ajudaria a salvar el problema econòmic que està patint el veïnat, tot escapant dels Fratelli, una família de lladres.

Una pel·lícula molt entretinguda i divertida, que també té moments per a la reflexió i aborda altres aspectes com la solidaritat, l’amistat, l’amor i l’acceptació de la diferència. De fet, el mot en anglès “goon” significa imbècil, en referència als personatges on no tots són el que semblen.

Aprofiteu per veure el clàssic tot practicant el listening en anglès!

Consulteu la disponibilitat al Catàleg Aladí:

https://aladi.diba.cat/record=b1474005~S148*cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada