dimarts, 25 de maig del 2021

Elles parlen de Miriam Toews

Miriam Toews (Canadà, 1964) va néixer a Steinbach, un petit poble mennonita del Canadà. Ha escrit vuit novel·les, entre les quals Les tristes recances (2014), Elles parlen (2018) i Una bondat complicada (2021).

Els crítics destaquen la capacitat de Toews de combinar l’humor i el dolor d’una manera tan especial que fa que la tristesa més insuportable sigui temperada pel somriure i es torni assumible. Alguns li fan un lloc al costat d’escriptores canadenques tan conegudes com Alice Munro i Margaret Atwood.

Avui us recomanem "Elles parlen". Encara que una comunitat mennonita ens pugui semblar un món aliè als problemes de les societats modernes, es reprodueixen amb una dolorosa quotidianitat: violència domèstica, jerarquia patriarcal, misogínia. Toews ens porta amb una colpidora emotivitat a la seva infantesa, a una societat on no hi ha un sistema legal a aplicar i la darrera paraula la té el bisbe.

A partir de la trobada de vuit dones mennonites en un paller, fa una instantània d'una cultura de control asfixiant on les dones son presoneres.

Podeu veure els llibres disponibles de Miriam Toews a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona:

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=miriam+toews&searchscope=171&submit=Cercar


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada