dimarts, 23 de febrer del 2021

Leila Slimani: Gèlida bellesa

Si parlem de literatura francesa actual hem de parlar de l'escriptora Leila Slimani. Nascuda a Rabat al 1981 és una de les veus més punyents de la narrativa social més crítica: la soledat, la falta d'integració i de comunicació de les seves protagonistes es repeteix a les seves obres. Dones que són anti heroïnes i aïllades d'una societat que ha trencat vincles amb elles. Amb un ritme contundent i pertorbador, ens punxa amb un fibló de fredor, alhora d'innegable bellesa. Ningú pot restar indiferent després de llegir a Slimani.

Va ser la primera dona magrebí en guanyar el prestigiós premi de les lletres franceses Goncourt al 2016 amb la seva primera novel·la Cancó dolça. Però, avui volem destacar En el jardín del ogro, on l'autora parla obertament de la sexualitat femenina i dels tabús que encara existeixen. La seva protagonista un dona casada i mare, enllaça relacions sexuals frenètiques, una rere l'altra on ni tan sols la passió o el desig hi tenen res a veure. L'avorriment, la quotidianitat que empresona l'ànima sense escapatòria posible, el no sentir-se part d'una societat que coacciona i modela la nostra individualitat d'acord amb els paràmetres socials i culturals són alguns dels temes que trobareu en aquest llibre.

També volem parlar de la seva faceta d'activista compromesa amb la defensa de la llibertat sexual al Marroc i bona prova és el seu llibre Sexo y mentiras: la vida sexual en Marruecos on dóna veu a dones que parlen obertament de la seva sexualitat dins d'una societat represora. 


La seva darrera publicació és la primera part d'una nissaga sobre una família al Marroc en plena Segona Guerra Mundial: El país de los otros


Podeu consultar al catàleg de biblioteques les obres que actualment disposem:

http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=leila+slimani&searchscope=148&submit=Cercar

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada