dimecres, 27 de gener del 2021

Han Kang: l'exquisidesa més incòmoda

 


Han Kang
és una de les veus més potents de la literatura sud-coreana actual. Nascuda el 1970, va estudiar literatura a la Universitat de Yonsei. Intensitat narrativa, cruesa de gel, incomoditat emocional,... són alguns dels apel·latius que sorgeixen en llegir Kang; revela com ningú els límits de la crueltat humana amb exquisidesa.

La seva primera novel·la va ser La vegetariana, obra amb la que va guanyar al 2016 el Man Booker International Prize. La novel·la ens narra amb cruesa la història d’una dona que decideix acabar amb tota la violència exercida mental i físicament per l’animal humà fins a convertir-se en un ésser totalment vegetal.

La següent novel·la va ser Actes humans (2018) on recorda la massacre de Gwangju, l’aixecament popular que va tenir lloc el 1980 contra la dictadura de Chun Doo-hwan, i de la que Kang va escapar amb la seva família quan tan sols tenia 10 anys. Kang, amb una prosa punyent ens anima a resistir la temptació d’odiar a aquells que ens fan mal.

El seu darrer llibre és Blanc, on l’autora enllaça reflexions sobre el color blanc, el color de la mort en molts països orientals. Amb una estructura que s’allunya de la de la narrativa clàssica ens condueix a un territori d’emocions i de reflexió.

Els llibres de Han Kang i d’altres veus de la literatura mundial les trobareu al fons de novel·les Món: altres veus al primer pis de la biblioteca.

Enllaç al catàleg: http://aladi.diba.cat/search*cat/?searchtype=X&searcharg=han+kang&searchscope=148&submit=Cercar

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada