dijous, 21 de gener del 2021

Una sèrie de llibres misteriosos



Estem en un gran moment per a la literatura infantil: contes i novel·les per a totes les edats, clàssics redescoberts, llibres de coneixements, còmics… Les prestatgeries bullen de novetats de tot tipus, per a que cada lector infantil trobi les “seves” obres i desenvolupi el seu propi criteri, a part de potenciar les seves habilitats lectores. Però entre tot aquest maremàgnum d’oferta, ens agrada destacar a aquells noms que fan coses diferents però sense perdre l’objectiu que hauria d’assolir qualsevol bon llibre infantil: entretenir i engrescar per continuar llegint. 

Per a nosaltres un dels escriptors que millor reflecteix aquest fet és l’autor americà Lemony Snicket (no és el seu nom real), darrerament molt conegut per les adaptacions a la pantalla de la seva obra més important: Una sèrie d’històries desafortunades. En aquesta col·lecció Snicket ens explica, en tretze magnífics llibres, les desventures i desgràcies que els tres germans Baudelaire patiran a mans del seu oncle Olaf (que busca apropiar-se de la fortuna dels nens). Cada llibre és una història de superació dels germans, que sobreviuran gràcies a les habilitats personals de la Violet, el Klaus o la Sunny.. És en aquest punt on Snicket més brilla com a autor potenciant de forma molt subtil la importància de l’educació, la imaginació i la família. I això que, com a escriptor i pare dels seus personatges, no té gaire compassió d’ells, com podem llegir a la primera frase del primer llibre, Un mal començament: “Si us interessen les històries amb finals feliços, val més que llegiu un altre llibre”. Tota una declaració d’intencions en uns llibres que no han tingut la sort editorial que es mereixen al nostre país!

Si penseu que les emocions que podeu sentir a l’hora d’apropar-vos a Una sèrie d’històries desafortunades poden ser massa pels vostres cors, sempre podeu intentar llegir la següent sèrie, Preguntes equivocades, on  l’autor es decanta més pel misteri però sense deixar de banda el seu humor tan particular. 

Qualsevol de les dues opcions són vàlides també per a lectors adults, així que podeu deixar sortir al vostre infant interior amb tota tranquil·litat!


Enllaços al catàleg Aladí:

 http://aladi.diba.cat/record=b1228809~S148*cat

http://aladi.diba.cat/record=b1735857~S148*cat

 

Web de l’autor (entreu sota la vostra responsabilitat!):

 https://www.lemonysnicket.com/

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada