dimarts, 15 de desembre del 2020

Edison de Torben Kuhlmann


Quan parlem d’àlbums il·lustrats de seguida pensem en contes per explicar a les més petites de casa però, hi ha un munt d’àlbums adreçats a nens i nenes més grans de 7 anys ideals per compartir tota la família. Avui us volem presentar un en concret: Edison de l’il·lustrador alemany Torben Kuhlmann.

Motivat per una antiga història familiar, en Pau busca l’ajut d’un professor  de  la  Universitat dels Ratolins per  inventar un aparell capaç  de  submergir-se  fins  a les profunditats de l’oceà Atlàntic. Junts iniciaran un laboriós  procés d’estudi  que  els  portarà  a trobar  una arqueta  perduda  al mar  amb  una sorpresa  en  el seu interior:  el  diari  d’un avantpassat  d’en  Pau  que  el relacionarà amb un dels inventors més importants de la història. Kuhlmann aconsegueix submergir-nos en un apassionant viatge entre la història i la fantasia. Al final del llibre trobem una breu biografia de Thomas Edison amb altres referències d’inventors que van contribuir a l’aparició de la primera bombeta.

Korben Kuhlmann, nascut el 1989, va estudiar Il·lustració i Disseny de Comunicació a la HAW d’Hamburg. Finalitzà els seus estudis el 2012 amb el projecte del llibre il·lustrat Lindbergh. L’agosarada història d’un ratolí volador, publicat la primavera del 2014, que ben aviat va esdevenir un èxit de vendes i ha estat traduït a més de 30 idiomes. Aquest llibre va obtenir premis internacionals com Golden Island Award 2015, Indiefab Winner 2015, MGA Book Award 2015 i Outstanding International Book 2015.

 

L’any 2015 el va seguir l’àlbum il·lustrat Moletown. La ciutat dels talps, i un any després Armstrong. L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna, el segon volum d’històries de ratolins pioners de Kuhlmann. El 2018, Edison. Dos ratolins a la recerca d’un tresor, va completar la trilogia dels Ratolins Aventurers i un cop més va posar de manifest la passió d’aquest autor i il·lustrador pels avenços tecnològics, i també el seu entusiasme per la ciència-ficció i les històries d’aventures.

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada