Dins la XBM (Xarxa de Biblioteques Municipals) es troba el programa “De l’hort a la biblioteca”, vinculat a la temàtica dels productes i conreu de proximitat. En aquest cas, la Biblioteca Can Mulà hi està adherida, juntament amb altres dotze biblioteques de la comarca del Vallès Orienta (des del 2018); i iniciada el 2013 per la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, i desplegada més tard a la resta de biblioteques del Baix Llobregat.
Trobareu els documents separats de la resta de la col·lecció a la sala d’adults, així com un expositor permanent, i amb el següent logo identificatiu:
Les matèries dins aquest fons especial van des de: l’horticultura i com cultivar el teu propi hort urbà, cultiu d’aliments, herbes remeieres i cereals; passant per: la cuina biològica i receptes casolanes, així com l’elaboració de vi, cervesa, oli i pa artesanal. Tot plegat, per apropar-te a una vida i dieta més saludables i posar a l’abast eines a l’hora de comprar, cuinar productes de proximitat, de temporada i ecològics.
En aquest sentit, cal relacionar a casa nostra
per la situació geogràfica en la que ens trobem, l’Espai rural del Consorci del
Parc d’interès natural de Gallecs. Productes de varietats locals i artesanals,
respectuosos amb el medi ambient, i que es poden adquirir a l’Agrobotiga de
Gallecs.
Aprofitem per presentar un llibre que forma
part d’aquest fons. Es tracta de De la
maceta a la mesa de Burkhard Bohne (Barcelona: Lectio, 2018).
Bohne (https://www.instagram.com/burkhardbohne/)
és mestre jardiner i s’ha especialitzat en herbes aromàtiques al llarg de més
de vint-i-cinc anys, posant l’accent en el cultiu ecològic i sostenible. L’any
2011 va crear a Brunsvic la seva pròpia escola botànica.
Un llibre pràctic i amb fotografies de qualitat,
on aprendre de manera didàctica i senzilla com cultivar herbes, testos, plantes
aromàtiques, jardins verticals pel teu balcó o terrassa, tot combinant herbes i
aprofitant i reciclant recipients. A més a més, inclou vint-i-cinc propostes de
receptes amb herbes aromàtiques (begudes, batuts, sopes, salses, pa...) per
preparar directament “del test a la taula”.
La tercera i última part, inclou un recull en format fitxa de les característiques i usos de les herbes culinàries.
Per conèixer més sobre el programa podeu visitar l’espai dedicat a la pàgina web de la Biblioteca Virtual: https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/hort-biblioteca
I també, més informació sobre el Consorci
Gallecs a: http://www.espairuralgallecs.cat/
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada