dimarts, 11 de juny del 2024

"True crime"

Darrerament ens trobem molts documentals, podcasts i sèries sobre crims reals que han tingut molta presència mediàtica. En aquesta entrada volem fer esment que a la biblioteca tenim una selecció del llibres que parlen sobre aquest tema. Trobareu obres sobre criminologia, investigació, genètica forense  i un munt d’històries macabres d’assassins i ments perverses.

Però aquí us volem parlar del llibre True Crime de Vicente Garrido, catedràtic de criminologia de la Universitat de València i força reconegut en aquest àmbit. L'autor ens explica extensament com es desenvolupa l’estudi d’un crim, l'anàlisi de la ment criminal, l’escena on es desenvolupa, les investigacions que es duen a terme i en alguns casos la resolució i la condemna dels criminals.  

Cal destacar la reflexió que fa sobre la fascinació que provoca aquesta temàtica a les persones i l’interès que desperta en la societat la violència i els assassinats. Analitza també els continguts del true crime que es poden trobar a les pel·lícules, als llibres i a la vida real.

https://aladi.diba.cat/record=b1973922~S171*cat


Llibres sobre crims el temps a la Xarxa de Biblioteques:

Hijos de Caín : una historia de los asesinos en serie / Peter Vronsky

https://aladi.diba.cat/record=b1949575~S148*cat

 Psicokillers : perfiles de los asesinos en serie más famosos de la historia / Juan Antonio Cebrián

https://aladi.diba.cat/record=b1482168~S148*cat

 Sense càstig : deu crims impunes / Tura Soler i Jordi Grau

https://aladi.diba.cat/record=b2034319~S148*cat

 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada