dijous, 20 de juny del 2024

Aquest estiu, seguim rastres i petjades

L'estiu està a punt d'arribar. Això vol dir vacances, platja, colònies, excursions a la muntanya i passejades a l’aire lliure. Aquesta estació és, sens dubte, un gran moment per gaudir de la naturalesa amb la nostra família o amb la nostra colla d’amics i amigues, allunyar-nos de les ciutats i descansar de les pantalles. 

Per aquest motiu, us volem proposar una activitat ben entretinguda i alhora divertida que pots fer de manera individual o conjunta durant aquestes vacances: descobrir alguns dels animals que comparteixen l’entorn amb nosaltres. Com? Seguint les petjades i rastres que deixen pel camí: excrements, nius, restes d’alimentació, rascades, pèls, plomes, etc. Estic segura que alguna vegada caminant pel camp t’hauràs topat amb alguna petjada o rastre misteriós. Si t’has quedat amb les ganes de saber de quin animal era aquell rastre o petjada, és el moment que agafis una guia de camp i comencis a investigar.


Nosaltres et proposem la guia del naturalista, escriptor i divulgador científic Víctor J. Hernández, Huellas y señales. A més de petita i fàcil de transportar en les teves sortides de camp, està pensada per a principiants de qualsevol edat. A la guia trobaràs una selecció de les petjades i senyals que deixen els animals més freqüents de la península ibèrica, on trobar-les i com aprendre a identificar-les. A més, també podràs passar-t’ho bé creant motlles en tres dimensions de les petjades que vagis trobant pel camí. A la guia trobaràs com fer-ho.

Apa a bona cerca!


Enllaç al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada