dimecres, 26 de juny del 2024

Com explicar a dos peixos què és l'aigua


Llegir a en David Foster Wallace (1962-2008) no és fàcil, com tampoc ho va ser la seva vida: l'ansietat, la contínua desesperació i una personalitat extrema el van abocar al suïcidi. La seva obra va ser la seva resposta per intentar lluitar contra les inquietuds que l'amenaçaven en una cursa contrarellotge que va acabar perdent. 

El llibre que us recomanem "L'aigua és això",  és un discurs que va pronunciar l'any 2005 a l'Universitat de Kenyon als Estats Units. Wallace, amb humor i intel·ligència fa un repàs de la quotidianitat, de tot allò que ens envolta en el nostre dia a dia i de com ens hi enfrontem, o no. Intenta buscar respostes a preguntes gens senzilles a través de les quals ens podem fer una idea de la seva particular cosmovisió. 

Wallace ens convida a prendre consciència del nostre pensament, massa sovint autodestructiu i egocèntric per tal de desmuntar-lo i reconstruïr-lo en una eina que ens serveixi per viure positívament (el propi Wallace no ho va aconseguir). Semblen paraules senzilles però no ho són, i aquesta és la seva essència: explicar què és la vida a les persones que hi estan massa acostumades com per a veure-la, explicar als peixos què és l'aigua.

Podeu veure la disponibilitat de l'obra de David Foster Wallace clicant AQUÍ.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada