La posmodernitat s'ha fet seves idees i premises que massa sovint oblidem que tenen el seu origen alguns segles enrere. Per exemple, la recerca idílica i utòpica de buscar el paradís al mig de la natura i com repensar i reconstruir la nostra relació amb els animals i el medi ambient. Però, si miréssim per un petit forat què passava als Estats Units a mitjans del segle XIX ens trobaríem amb tot un gruix de persones que van decidir abandonar-ho tot, començar de zero i viure en comunitats per treballar la terra o, per dedicar-se a la reflexió sobre l'existència de l'ésser humà.
Louisa May Alcott, la més que coneguda autora de la novel·la Donetes, va ser una d'aquestes persones. El seu pare Amos Bronson Alcott, un professor que creia en la necessitat de que l'ésser humà seguís una dieta vegetariana, va arrossegar a tota la família a seguir les seves creences, que Alcott sempre d'una manera o altra, va reflectir a les seves obres.
Fruitlands és el relat d'aquella experiència: la gana i el fred, la repetició de les tasques... De com la teoria està a vegades molt per sobre de les capacitats humanes. Tanmateix, Alcott també parla de l'afany per conèixer, el respecte pels llibres i com el treball comú és un gran mitjà per construir quelcom millor.
És també la crònica d'una decepció, d'una utopia que va voler fer-se un petit lloc en una societat que no estava preparada i a on el materialisme es colava per tots els fonaments de l'estructura.
Cliqueu AQUÍ per veure la disponibilitat del llibre
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada