Què et ve al cap quan penses en la paraula menjar? Plaer, socialització, cultura, pizza, xefs, estrelles Michelin, programes de televisió, dietes, batuts, postres, vegetals, restaurants,... el llistat podria ser infinit. Hem convertit el menjar en estètica, en art, en moda, en una experiència per a compartir, però, el cert és que menjar també és una necessitat biològica. Ho han fet totes les civilitzacions des de la prehistòria fins als dies d’avui, i ho continuaran fent les cultures del futur. Però, al llarg de la història no sempre hem menjat igual!
Rachel Levin, periodista nord-americana, ha volgut investigar i documentar-se sobre què hem menjat els éssers humans al llarg dels segles. Com a resultat, ha ‘cuinat’ el llibre que us presentem avui: ¡A comer! : como los cavernícoles, los piratas y otros personajes históricos, il·lustrat per Natalia Rojas Castro i publicat per l’editorial britànica Phaidon el 2023. L’autora fa un repàs d'història culinària des dels neandertals, passant pels egipcis, vikings, emperadors, ninges, pirates o astronautes entre d’altres, revelant-nos dades fascinants sobre què menjaven i què no menjaven, atrevint-se fins i tot a imaginar que menjaran els nens i les nenes del futur.
Lectors i lectores, prepareu-vos per descobrir delicioses curiositats gastronòmiques, ja sigui menjant cactus amb els asteques, arròs prohibit amb els emperadors de la dinastia Qing de la Xina, hipopòtam amb els egipcis, galetes salades i duríssimes amb els pirates o serps i altres aliments que fessin poca olor amb els ninges, perquè no els descobrissin (així que res d’all). A més, el llibre està plantejat com a un joc d'endevinalles divertit i interactiu i al final podràs trobar 4 receptes reals de diferents èpoques. Endinsa’t en aquesta història gastronòmica curiosa i diferent i atreveix-te a provar nous sabors.
Enllaç al catàleg Aladí:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada