dimecres, 22 de novembre del 2023

Aquells superherois...



Ara que les plataformes audiovisuals estan plenes de propostes basades en còmics de superherois només podem congratular-nos del reconeixement que el gènere ha tingut les darreres dècades. Sembla que ja s’ha deixat de banda, al menys de forma més general, aquells prejudicis habituals que alguns feien servir contra el còmic de superherois, acusant-lo de ser un mitjà infantil incapaç de crear obres de renom (ignorant, de forma conscient o no, que en aquest món s’havien publicat les obres de genis com Alan Moore, Frank Miller o Neil Gaiman entre d’altres). 


Així que potser ara és un bon moment per mirar cap enrere i reivindicar algunes d’aquelles obres que, elaborades pels millors artesans del mitjà, van consolidar els fonaments del còmic de superherois amb aventures que combinaven l’entreteniment amb la creació d’un univers propi, que sabien jugar amb les característiques del gènere i que, sobretot, sabien com interpretar als personatges. El resultat: obres que creaven afició i que encara avui són un bon exemple de còmics ben executats.


I com a exemple, us volem recomanar el volum d’Spiderman : Marvel team-up produït per dos dels autors més reconeguts de la darrera gran època dels superherois: el guionista Chris Claremont (qui va ser el gran guionista dels X-Men) i el dibuixant John Byrne (autor que més endavant deixaria la seva emprenta a Els 4 Fantàstics o Superman). Aquest llibre recopila en un volum algunes aventures d’Spiderman on estava acompanyat d’altres personatges de l’editorial. Una col·lecció que buscava oferir una experiència entretinguda als lectors més joves que llegien com interactuaven alguns dels seus personatges favorits. Així que, més enllà de la qualitat de la proposta, a més ens ofereix una experiència completa. Una oferta difícil de superar.



Enllaç al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada