dissabte, 15 d’abril del 2023

Els còmics : una manera diferent d’aprendre

 


Sovint, quan pensem en còmics ens venen al cap les clàssiques aventures d’en Tintín, d’Astèrix i Obèlix, d’en Lucky Luke o de Mortadel·lo i Filemó, només per citar alguns exemples. Però, actualment, el món dels còmics és tant divers que comença a ser comú trobar-ne entre els llibres de no-ficció. L’objectiu d’aquests continguts il·lustrats és transmetre coneixement i ensenyar determinades matèries de forma més entretinguda i menys convencional aprofitant els recursos habituals del còmic. Generalment, són petites històries que utilitzen vinyetes i imatges i, amb un toc d’humor, aconsegueixen que temes tan "densos", com la història, la ciència o l’economia resultin atractius i lúdics, però alhora amb un sentit informatiu i didàctic.

Aquesta setmana, a Celobert, us hem fet una selecció de còmics de coneixements. Segur que a més d'aprendre, passeu una bona estona!

Enllaç al catàleg Aladí:

 

Economia: Un còmic per a entendre com i perquè l'economia està a tot arreu. Publicat per l’editorial Astronave, el 2021.

            

Animals: Una sèrie de còmics divulgatius sobre el món animal dins de la col·lecció “La biblioteca dels ratolins”, publicats per l’editorial Animallibres, el 2021. Es tracta d'històries curtes i plenes d’humor per saber més sobre la diversitat dels animals marins, la vida dels dinosaures o el misteriós món dels insectes.

Sexualitat: Un còmic que aborda amb humor temes relacionats amb la pubertat. Publicat per l’editorial Montena, el 2018.

Cuina: Un còmic per aprendre a elaborar postres amb la Zoé i l’Hippolyte, tot seguint el ritme de les estacions de l’any. Publicat per l’editorial Astronave, el 2021.

Història: Una col·lecció de 4 volums, dels quals comptem amb el 1r i el 2n. La seva lectura et transporta a la prehistòria (vol. 1) i a Egipte (vol. 2). Descobreix com vivien els nostres avantpassats o com funcionava i s’estructurava la civilització del Nil. Publicat per l’editorial Espiral Ediciones, el 2020.





 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada