dimarts, 31 de gener del 2023

L'ABC del rock fet per dones


Agafem del prestatge un petit llibre escrit des d'una perspectiva feminista que condensa la història del rock fet per dones que malauradament, massa sovint ha estat invisibilitzat.

Aquest recull ens ofereix una gran oportunitat per compartir-lo amb les joves i així  descobrir qui eren l'Aretha Franklin, Debby Harry o Janice Joplin. Totes dones pioneres que van obrir camí a les que ara omplen les xarxes socials. Uns camins que no sempre van ser fàcils en un món, el musical, construït des de l'androcentrisme

Aquestes rockeres a través de les cançons o una imatge transgressora més enllà del gènere construït per la societat,  van ser part fonamental de les reivindicacions del moviment feminista a partir dels anys 70 del segle XX, sobretot a Estats Units.

A través de les paraules de la periodista de Santa Coloma de Gramenet Anabel Vélez Vargas i les il·lustracions de Dani Gómez nascut al barri barceloní de St. Andreu de Palomar, farem un viatge en el temps per recordar (les que vam viure el moment) o descobrir el rock fet per dones.

Aprofitem per animar-vos a donar un cop d'ull a la secció de música que trobareu al primer pis de la biblio. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada