dimarts, 12 de juliol del 2022

Robots silenciosos


Cada vegada estem més acostumats a tractar amb robots, encara que no siguem conscients d’aquest fet. Els assistents digitals d’algunes conegudes marques de tecnologia i comercials ja tenen nom propi i tot amb la intenció de fer-los més propers. Els avenços tecnològics, a més, han aconseguit fer-los més amigables pels usuaris i amb cert aspecte humà (encara que sigui de forma comunicativa). Però la teoria del “uncanny valley” ens diu que un robot massa realista pot generar una sensació de rebuig en nosaltres. Així que la tecnologia els ha convertit, ara per ara, en éssers invisibles que tracten amb nosaltres a partir d’interfícies digitals o virtuals.


Darrera de tot aquest moviment tecnològic trobem aplicades les darreres novetats en intel·ligència artificial, un concepte que poc a poc s’està apropant, sobretot els darrers anys, a allò que havíem vist en el gènere de ciència-ficció: ments digitals que, en un futur, poden ser molts semblants a les humanes.


De tot això ens parla el llibre que us portem avui: Robots en la sombra de l’expert en implementació de programes d'intel·ligència artificial en negocis Ignacio G.R. Gavilán. Més concretament ens parla sobre robòtica software. És un llibre didàctic però que no perd l’oportunitat d’explicar alguns dels temes més complexos dels “chatbots” i d’altres exemples de software cognitiu i repassa, entre d’altres temes, com aprenen les xarxes neuronals gràcies als, com no, omnipresents algoritmes. Així que si voleu saber com funciona aquell assistent virtual amb qui “parleu” de tant en tant, aquest pot ser el vostre llibre.




Enllaç al catàleg Aladí:



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada