dimecres, 22 de juny del 2022

L’espai, la infinita frontera


En un planeta Terra cada vegada més conegut i sobreexposat, l’espai es planteja com la darrera gran frontera exterior per la humanitat. I tot i que la ciència ha avançat molt els darrers anys en el coneixement de l’univers, hem de reconèixer que encara queden molts misteris per descobrir (el més gran de tots: hi ha més vida a l’univers?). Així que no és d’estranyar que els prestatges de les biblioteques estiguin plens de llibres sobre l’espai. Més encara, la secció d’astronomia infantil és un dels grans clàssics dels nostres centres. La fascinació entre els més petits pels planetes, els cometes o els forats negres no ha decaigut mai i, potser, fins i tot ha augmentat. 


El que sí que ha canviat és la forma de presentar la informació. Els llibres de coneixements infantils ja fa temps que van començar a evolucionar cap a noves fórmules d’edició. On abans teníem llibres més acadèmics amb les fotos de rigor, ara tenim llibres plens d’il·lustracions fetes expressament que apropen aquests llibres als àlbums de contes jugant també amb el format amb l’objectiu de fer-los més accessibles a infants més petits.



Un bon exemple d’aquests aspectes que exposem els podem veure en els llibres del Professor Astro Cat (un cat astrònom, una fórmula imbatible!) on d’una forma molt atractiva el professor i els seus ajudants ens expliquen tots els secrets de l’univers de la mà dels autors Dominic Walliman i Ben Newman. La fórmula ha tingut tant d’èxit que ja hi ha munt de llibres protagonitzats per Astro Cat abastant altres camps del coneixement humà. A la biblioteca, per ara, podeu trobar un parell sobre astronomia. Aquests i molts més, perquè aquesta és una secció que esperem que mai perdi el seu misteri i actualitat.


Enllaços al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada