dijous, 9 de juny del 2022

Des de les tenebres...



S’ha de reconèixer que el terror està vivint una millor etapa a les pantalles que no a les prestatgeries de llibreries o biblioteques. Tot i la proliferació de jocs o de pel·lícules de terror ens arriben realment pocs exemples de llibres del gènere. Per això iniciatives com la de l'editorial Biblioteca de Carfax pensem que s’han de reivindicar. 


Aquesta editorial independent porta els darrers anys dedicant-se, pràcticament de forma solitària més enllà de clàssics del gènere com l'editorial Valdemar, a publicar obres de terror de diferents èpoques sense importar el gènere (aquí ho expliquen elles mateixes). Ja sigui amb la idea de reivindicar el paper d’escriptores més o menys oblidades o apropar-nos els títols actuals més interessants. Del primer grup a la biblioteca podeu trobar exemples com El rostro en el espejo y otros relatos góticos de Mary Elisabeth Braddon o Cuando la oscuridad nos ama d’Elizabeth Engstrom i del segon obres com El único indio bueno d'Stephen Graham Jones o Experimental Film de Gemma Files. També recuperen obres guanyadores de premis literaris prestigiosos com el Bram Stoker o el Shirley Jackson.


La seva filosofia editorial és obvi que comporta un risc evident ja que no és un camí fàcil en els temps que corren. Després que d’altres editorials com La Factoría de Ideas, que tenia una potent col·lecció de terror, desaparegués, ja queden poques iniciatives dins del gènere i mantenir en peu la seva línia editorial és tot un èxit que s’ha de difondre i valorar. I a la Biblioteca Can Mulà ho fem oferint-vos un bon grapat dels seus títols (els que citem aquí són una petita selecció).


Enllaços al catàleg Aladí:


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada