dimarts, 29 de març del 2022

Estic ensumant un misteri!

Si hi ha un objectiu essencial de la sala infantil de la biblioteca Can Mulà és aconseguir que els infants (i els lectors joves) s’ho passin bé llegint. Considerem que aquesta és la base d’un bon  foment de la lectura: la creació i desenvolupament d’un àmbit lector s’ha de fonamentar en lectures atractives, modernes i entretingudes. Que creïn entusiasme i ganes de continuar llegint. Actualment tenim la sort que l’oferta editorial (al contrari que fa unes dècades) acompanya, editant llibres que compleixen aquests paràmetres per a totes les edats. Per què aquest és un altre precepte que s’ha de complir: cada franja d’edat ha de poder gaudir de lectura adreçades a la seva edat. I més a partir dels 7 anys que ja passen de la lectura dels típics àlbums a les primers novel·les.

I els llibres que us recomanen avui, adreçats a lectors efectivament entre 7 i 10 anys, són un bon exemple. Ja sabem que als infants els acostumen a agradar les històries d’aventures i de misteri. I també els animals. Així que quan tenim a un hàmster detectiu, Mister Marple, líder de la Banda dels Tafaners (els altres membres són en Theo i l’Elsa) que es dedica a investigar casos com la desaparició d’un gos salsitxa, la diversió està garantida al més pur estil Agatha Christie com ja ens ho indica el nom del personatge, però per a infants. Els llibres estan escrits per l’escriptor alemany Sven Gerhardt i compten amb les divertides il·lustracions de Nikolai Renger.

Però, com dèiem, aquest només és un petit exemple del tipus de novel·les infantils que posem al vostre abast. Si teniu curiositat, només us heu d’apropar a la biblioteca i repassar les prestatgeries. I preguntar-nos, és clar!  

 

Us deixem, com sempre, els enllaços al catàleg Aladí:

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada