dissabte, 18 de desembre del 2021

Jo, Tituba, la bruixa negra de Salem

El febrer de 1692 a Salem Village, una petita comunitat puritana de Massachusetts, la inquietant malaltia que havia afectat les nenes de Samuel Parris, el reverend del poble. Ben aviat, la certesa de que hi havia bruixes al poble que havien fet emmalaltir les noies es va escampar per tot el poble.

La cacera de bruixes va començar i la Tituba, la Sarah Good i la Sarah Osburne, les primeres detingudes, tenien una cosa en comú: no formaven part de la "bona gent" de Salem perquè, eren dones al marge de les convencions socials i culturals

Al març, dos magistrats van arribar a Salem per fer els exàmens preliminars previs al judici de la Tituba, les nenes van assenyalar-la com a causant de tot el seu patiment... Va ser el començament d'uns judicis cruels i espantosos que van acabar amb l'execució de 19 "bruixes".

Jo, Tituba, la bruixa negra de Salem és el relat oblidat de la filla d'una esclava, violada per un mariner anglès a bord d'un vaixell negrer que acava formant part de la histèria col·lectiva d'una comunitat puritana. Maryse Condé imagina a través de les pàgines d'aquesta novel·la mig real, mig ficció, com hauria estat la vida de la Tituba, dona i negra, després dels judicis de Salem. 

Si voleu més informació sobre els judicis de Salem, cliqueu AQUÍ.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada