dimarts, 13 d’octubre del 2020

Joves i lectura: de l'amor a l'odi... O potser no!

"La meva filla de petita llegia moltíssim i ara només llegeix mangas".

Aquesta frase l'hem sentit moltes vegades a la biblioteca i us agradi o no mares i pares, us hem de dir que esteu ben desorientats i desorientades.  Vivim en un moment on hi ha un munt de formats de lectura genials i fets a mida per a cada edat. Les que vam nèixer als 70 no teníem aquest ampli ventall: els clàssics com Jules Verne, Los Cinco, Los Hollister, Elige tu propia aventura, Astèrix, Mortadelo, Tintin... Ben aviat vam haver de fer el salt a la novel·la d'adults perquè no hi havia res atractiu, a part de les lectures obligatòries de l'escola o l'institut, buf!

Ara, els infants i joves poden triar entre un munt de formats i gèneres. Llegir és llegir! Ja sigui un manga (per cert, s'ha de llegir de dreta a esquerra), un còmic de la Capitana Marvel o una novel·la sortida de la plataforma Wattpad o escrita por un youtuber o una influencer. I de la mateixa manera que els adults a vegades devorem llibres i d'altres no llegim res, també hem de donar peixet als joves. Aneu amb ells a la biblioteca, a les llibreries! Descobriu què els agrada i potser, arribareu a compartir lectures amb elles i ells... 

Potser us pregunteu: Què és Wattpad? És una aplicació que permet compartir noves històries amb altres de persones. Pot ser usat per mitjà del seu lloc web, per mitjà d'una computadora o des de l'app al telèfon mòbil. Els usuaris poden publicar articles, relats i poemes sobre qualsevol cosa, sigui en línia o a través de l'aplicació Wattpad. El contingut inclou obres tant d'autors desconeguts com a coneguts. Els usuaris poden comentar i votar les històries o unir-se a grups associats amb el lloc web. Moltes d’aquestes publicacions són tan exitoses que fan el salt al suport paper i es publiquen en format llibre.

A la biblioteca hem d’estar al dia i tenim una col·lecció atractiva i actual però sobretot de qualitat. No tot s’hi val! Per això, trobareu una àmplia col·lecció de manga infantil i juvenil i una tria dels llibres que han sortit de plataformes digitals i xarxes socials. I no oblideu, que us assessorarem sempre que ho necessiteu!

Cliqueu AQUÍ per accedir al catàleg de la biblioteca 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada