Si hi ha un gènere cinematogràfic que s'ha revaloritzat les darreres dècades aquest és clarament el del terror. Hem de reconèixer que sempre ha estat una temàtica present a les nostres pantalles, però els darrers anys hem viscut tot un "boom" de produccions de tot tipus (algunes més humils que d'altres) i abastant tots els subgèneres possibles des del terror sobrenatural de tota la vida, als slayer (sempre amb un públic fidel), el terror de caràcter pràcticament social (amb pel·lícules com La purga) o, el que s'han anomenat "terror elevat" amb directors amb propostes molt personals com Hereditary d'Ari Aster o La Bruja de Robert Eggers.
Aquest llibre, 20 años de oscuridad, escrit amb les mans de fins a quatre escriptors diferents (John Prskalo, David Amorós, Daniel Gálvez i Antonio G. Mier) fa una repassada del cinema de terror del període 2001-2020. Vint anys que han donat molt de sí i que permeten veure les diferents tendències del gènere a través de les fitxes que es dediquen a cadascuna de les pel·lícules que conformen el gruix del volum. Tot i això, els autors elaboren alguns capítols que complementen la informació sobre pel·lícules dedicant algunes línies als directors més representatius d'aquestes decàdes (Mike Flanagan, Ti West, James Wan...) i també a fer un petit anàlisi social sobre el poder de la por (sobretot a partir de l'11-S).
En definitiva, el llibre aconsegueix ser una bona eina de referència per a qualsevol lector que vulgui tenir a mà un recull força definitiu (i molt equilibrat, aspecte sempre difícil d'aconseguir) de l'oferta de cinema de terror de principis del segle XXI i que no deixa a ningú enrera (només s'ha de veure la informació sobre el cinema espanyol o asiàtic de terror que han viscut en aquests anys una època dorada).
Si voleu preparar una bona marató de pel·lícules de por, aquest pot ser el vostre llibre de partida.
Enllaç al catàleg Aladí:
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada