dimecres, 24 d’abril del 2024

La realitat no existeix

Autors perseguits, maleïts, censurats i silenciats. És el cas que ens ocupa al Celobert: us volem donar a conèixer una de les veus més originals de la literatura russa del segle XX, Marina Tsvetàieva. Aquesta poetessa i escriptora nascuda a Moscou va tenir una vida intensa i dramàtica que unida a una personalitat excèntrica va impregnar tota la seva obra on destaquen temes com la sexualitat femenina i la tensió de les emocions privades de la dona. 
És considerada una de les exponents de l'edat de plata de la literatura russa i la seva obra està a cavall entre el realisme i el simbolisme. 

Una vida marcada per la desgràcia: l'exili, la misèria i la gana, la mort d'una filla per inanició, els horrors de l'stalisnime, el menyspreu, l'execució del seu marit i la deportació d'una filla la van portar a suïcidar-se el 1941. La seva obra no va rebre el reconeixement fins la dècada dels 60 del segle XX.

A El Diable i altres relats, Tsvetàieva ens fa còmplices dels seus records d'infantesa i joventut a través de petits contes, memòries inexactes però no per això, menys reals. Un llibre preciós i de difícil traducció on destaquem la feina de Miquel Cabal en la traducció al català.

Podeu veure la disponibilitat de les obres de Marina Tsvetàieva clicant AQUÍ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada