dimarts, 5 de desembre del 2023

Cucs i altres bestioles

Si creieu que els cucs són uns animals desagradables i repugnants, aleshores és que potser no els coneixeu gaire bé. En aquest Celobert us convidem a saber més sobre els cucs, uns animalons tan antics com els dinosaures i molt bons per a la natura. A més a més, en algunes cultures se’ls considera deliciosos i se’ls mengen! Ho sabíeu?

De la mà de l’autora i il·lustradora canadenca Elise Gravel, ens arriba la col·lecció de llibres de coneixements Bestioles, publicada per l’editorial Nubeocho. La col·lecció està integrada per 7 títols sobre animals, entre els quals podeu trobar El Cuc, publicat el 2021.


Aquest llibre és una introducció al món dels cucs per a primers lectors. Gravel intercala el text informatiu exposat de forma breu i clara, amb la veu d’un cuc que tota l’estona fa comentaris divertits en forma de bafarades als seus lectors i lectores. D’aquesta manera, l’autora aconsegueix explicar diverses dades sobre aquests éssers invertebrats de manera informal i eficaç, i amb grans dosis d’humor, alhora que busca la complicitat i despertar l’empatia de la mainada de la casa envers animals poc estimats per la societat, però molt importants pel nostre ecosistema. 

Esperem que us animeu a llegir i a saber més sobre els cucs. Ah, i si creieu que només n’hi ha cucs de petits, pareu atenció, perquè n’hi ha alguns de tan grossos que poden arribar fins a 35 metres! Sí 35 metres, heu sentit bé! No us diré res més, si voleu saber-ne més, agafeu aquest llibre.

 

Enllaç al catàleg Aladí:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada