dimecres, 7 de desembre del 2022

60 anys de La Taronja mecànica

Anthony Burgess, escriptor, lingüista i compositor,  li havien diagnosticat un tumor cerebral. Es va concentrar en escriure amb l'objectiu d'assegurar a la seva esposa un futur amb ingresos econòmics suficients gràcies als drets d'autor. Esperava produïr el màxim possible però, una de les seves obres va tenir un ressó mundial. 

1962 és l'any de publicació de Clockwork Orange, una novel·la catalogada com a distòpia com Un món feliç d' Aldous Huxley o 1984 de George Orwell. Burgess s'inspirarà en el brutal atac que va patir la seva dona violada, colpejada, robada per uns mariners nordamericans a Londres que li va provocar un avortament als 4 mesos d'embaràs. Aquest fet tan traumàtic va instar a Burgess la necessitat de plasmar diferents interrogants sobre la vida, la moral i sobre algunes mirades sobre l'efecte de la violència en la ment humana i sorprenentment, una esperança en la redenció més enllà del crim i la maldat de l'Àlex i els seus companys. 

Burgess fa servir el llenguatge per apropar-nos a la visió del món dels nois construïnt un idioma imaginari el "Nadsat" que reflecteix l'intent de rebel·lió dels joves a través de la violència i la falta d'empatia.

Podeu trobar la novel·la a la nostra secció de Ciència-Ficció. Us convidem a descobrir-la o rellegir-la de nou!


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada