dijous, 22 de setembre del 2022

Londres: ciutat de misteri i estil

D’entre les darreres novetats que han arribat a la sala infantil de la Biblioteca aquest mes de setembre, sembla ser que per casualitats del destí dos títols tenen a veure amb Londres i amb la reina Elisabet II del Regne Unit, traspassada el passat dia 8. Una notícia, la de la seva mort, que està donant sens dubte la volta al món.

Al llibre “Su majestat el bolso” de Joanna Bojańczyk i amb il·lustracions d’Adam Wójcicki, ja veiem a la reina a la coberta acompanyada d’un dels seus famosos gossos reials de la raça Corgi. I és que aquest llibre, no sols parla com imaginareu de les bosses o “bolsos” de la reina, sinó de la història de les bosses que ens acompanyen als humans des dels primers temps. Sabíeu, per exemple, que la reina Elisabet II segons on i com deixava una de les més de 200 bosses que tenia, volia significar una cosa diferent per a les persones que l’acompanyaven?

I el segon llibre que us volem presentar és el còmic “Sarah Holmes y las agujas del Big Ben” de Luis Ponce i la il·lustradora Inma Almansa. El rellotge Big Ben porta un retard de vint minuts, i la intrèpida Sarah Holmes vol esbrinar si hi ha hagut una manipulació per cometre un crim. A les seves pàgines veureu l’Abadia de Westminster i altres edificis emblemàtics de Londres. Però, sobretot, la Sarah comptarà amb l’ajuda del Tobías Watson, el fill de l’inspector Lestrade, que l’ajudarà a resoldre el cas i del seu gos que també es diu Watson. Una altra casualitat que es diguin Holmes i Watson com el famós Sherlock Holmes i el Dr. John H. Watson de Sir Arthur Conan Doyle? Doncs perquè és ni més ni menys que el seu rebesavi!

Un dels atractius és que està pensat en format còmic policíac, i que al final del llibre apareix una pàgina de pistes anomenada “La Gaceta de Lexington College”. Aquí s’aporten pistes de les notes que la Sarah ha fet per descobrir el sospitós. I si no sabem desxifrar-ho sols sempre podem resoldre el misteri amb un mirall . Sí, sí amb un mirall, per llegir les solucions que s’hi amaguen!

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada