dimarts, 26 d’octubre del 2021

Un àlbum il·lustrat pel Dia Internacional de les Biblioteques (24 d’octubre)

 



Aprofitant l’avinentesa que el passat diumenge dia 24 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional de les Biblioteques, volem recuperar un àlbum il·lustrat que és un exemple extraordinari de l’amor que podem arribar a sentir pels llibres. Es tracta d’Els Fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore, escrit per William Joyce i il·lustrat pel mateix Joyce i Joe Bluhm.

Certament quan va ser publicat el 2012 va tenir molt de ressò, i és que la història està inspirada en el curtmetratge guanyador d’un premi Oscar, amb unes il·lustracions molt càlides i que es transporten a una època passada. 

El senyor Morris Lessmore es dedica a escriure la seva vida quan un dia ho perd tot a causa d’un huracà. Però gràcies a una dona amb uns llibres voladors el transporta a una biblioteca ben especial. Allà, anirà passant el temps i es farà gran gràcies a la companyia dels llibres, a qui deu en part la història de la seva vida.

Algunes de les crítiques diuen: “Un llibre visualment impressionant”, The New York Times, i “No seria gens estrany que el conte per a nens Els Fantàstics llibres voladors del Sr. Morris Lessmore sigués considerat un dels títols més influents del segle XXI”, London Times.

Us deixem el curt animat de la història: https://www.youtube.com/watch?v=_Bp1AZthZeo  

I també l’enllaç al Catàleg Aladí amb les obres disponibles de William Joyce: https://aladi.diba.cat/search~S148*cat?/aJoyce%2C+William/ajoyce+william/-3%2C-1%2C0%2CB/exact&FF=ajoyce+william&1%2C6%2C

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada