dimarts, 16 de març del 2021

El poder diví

Per algun motiu les mitologies segueixen fascinant a multitud de persones. Potser perquè són fruit de civilitzacions i imperis desapareguts fa segles que es van crear per donar sentit al món que els envoltava o, si més no, perquè són un recordatori d’un món que encara era un lloc màgic i misteriós i es creia en les manifestacions sobrenaturals. En el fons, ja sigui per un motiu o per un altre, les mitologies no deixen de ser productes de la creació humana i apel·len, d’alguna forma, a les nostres creences més atàviques. 

Com a exemple de la vigència de la mitologia tenim des d’obres de ficció, com les que ens ofereix contínuament l’escriptor de novel·la juvenil Rick Riordan o ja dins dels llibres de coneixements, llibres com el que us recomanem avui. L’escriptor és ni més ni menys que un gran actor anglès, l’Stephen Fry. Un d’aquells intèrprets capaç d’entomar qualsevol paper però sempre amb personalitat i, moltes vegades, amb molt d’humor. Amb aquestes credencials Fry ens presenta aquest Mites, un llibre sobre la mitologia grega (una de les grans cosmogònies humanes) escrita d’una forma vibrant, amena i, sobretot, molt narrativa (amb diàlegs inclosos). Una obra molt directa que ens apropa tot tipus d’éssers i personatges mitològics grecs i les seves històries (que és el que ens agrada que ens expliquin).


A part d’aquest llibre no volem deixar passar l’oportunitat de recomanar un altre llibre de mitologia com es Mitos nórdicos també escrit per un escriptor anglès, en aquest cas el famós Neil Gaiman, que ja és conegut per apropar-se als panteons de deus i deesses en obres com Sandman o American Gods. En aquest cas, com ja indica el seu títol, ens explica vàries històries de la mitologia nòrdica, una altra d’aquelles antigues religions que segueixen fascinant. 


Podeu trobar aquestes obres en el catàleg Aladí en els següents enllaços:



http://aladi.diba.cat/record=b1930905~S171*cat

http://aladi.diba.cat/record=b1870409~S171*cat

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada