dimarts, 18 de gener del 2022

Catwings: les aventures dels gats alats

Aquesta setmana us volem recomanar un recull de quatre històries d’una de les escriptores de fantasia i ciència-ficció més importants del segle XX: Ursula K. Le Guin (1929-2018).

“Catwings: les aventures dels gats alats”, com ja indica el seu títol, va de gats. I és que pel que sembla l’autora era una gran amant dels gats, i a finals dels anys vuitanta i durant els noranta va publicar per separat les quatre històries d’aquesta família de gats. L’edició que us presentem és de l’editorial Flamboyant que va publicar el 2019 en un sol volum.

Es tracta de quatre aventures diferents però protagonitzades per la mateixa família i on transcorre el temps: la senyora Tabby (la mare), el James, la Jane, el Roger, la Thelma, la Harriet i l’Alexander. Uns gats que es diferencien de la resta per tenir unes ales que els permet volar tal com si fossin ocells. Com bé diuen: “Ser diferent és difícil. I de vegades, molt perillós”, ja que a les diverses aventures es troben amb dificultats tant a la natura com a la ciutat per sobreviure, i és que la maldat i la generositat dels éssers humans apareixen ben retratades.

Un llibre recomanat a partir dels 9 anys que es llegeix fàcilment, i que creiem, que conté força valors i temes que generen debat en acabar la lectura. A més a més, acompanya el text les il·lustracions de S. D. Schindler, semblants a la tècnica del carbonet.

Disponibilitat al Catàleg Aladí: http://aladi.diba.cat/record=b1938533~S148*cat



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada