dijous, 22 d’abril del 2021

Quan els dinosaures dominaven… la prestatgeria!


I encara ho fan! Si hi ha una matèria popular entre els infants, aquesta és, sens dubte, la dels dinosaures. La fascinació que exerceixen aquests grans i misteriosos animals que regnaven a la terra fa milions d’anys provoca que les editorials publiquin periòdicament un bon grapat de novetats d’aquest tema (i que la prestatgeria de la biblioteca a l’àrea infantil estigui, en conseqüència, prou ben nutrida).

Com exemple d’aquest fenomen a la colecció de Can Mulà us volem recomanar dos llibres. Són obres de diferents nivells i per a diferents públics. Per començar, i pels més petits, tenim L’àlbum familiar de Toni T-Rex, escrit pel paleontòleg britànic Mike Benton i il·lustrat per Rob Hodgson. De forma molt accessible el protagonista, un tiranosaure rex anomenat Toni, ens explicat els fets més importants de la seva família i també alguns secrets. Un àlbum ideal per iniciar-se en el món dels dinosaures.

Però si volem anar una mica més enllà i tenir una bona obra de refereǹcia, també podem consultar el Diccionario de dinosaurios. Aquesta guia ens ofereix les fitxes de més de 300 dinosaures il·lustrats pel dibuixat Dieter Braun.  El contingut ha estat revista pel professionals del Museu d’Història Natural de Londres

Com veieu, els dos llibres provenen d’autors de reconegut prestigi, un aspecte important a l’hora d’escollir llibres de coneixements. A nivell gràfic tots dos volums destaquen per les il·lustracions, molt en la línia actual de l’àlbum infantil, amb estils allunyats del realisme però molt atractius. En definitiva, dues obres ben pensades i que serveixen per mantenir viva la flama dels poderosos dinosaures.

Enllaços al catàleg Aladí:

·       L’àlbum familiar d’en Toni T-rex: http://aladi.diba.cat/record=b1924587~S171*cat

·       Diccionario de dinosaurios: http://aladi.diba.cat/record=b1908144~S171*cat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada